פסק-דין בתיק ב"ל 44750-10-11

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
44750-10-11,43927-11-11
15.1.2013
בפני :
חנה טרכטינגוט

- נגד -
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ברק בר-נור
:
י.פ
עו"ד בועז דרנס
פסק-דין

1.         לפני שני ערעורים מאוחדים על החלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 1.9.11  אשר החליטה על צירוף נכויותיו של המערער (להלן גם: " המבוטח") כדלקמן:

            25% בגין כתף ימין

            10% בגין טנטון

            10% בגין ליקוי שמיעה

            10% בגין C.T.S מימין

            10% בגין C.T.S משמאל

            10% בגין כתף שמאל

סה"כ נכות 55.7% מעוגל ל- 56%.

הועדה לא הפעילה את תקנה 15, וזאת מהטעם שהנכות אשר נקבעה למבוטח הינה גבוהה מדי.

2.         המבוטח הגיש ערעור כנגד אי הפעלת תקנה 15 וכנגד מועד תחילת הנכות המצורפת.

3.         המוסד לביטוח לאומי (להלן: " המוסד") הגיש ערעור בנימוק כי הועדה לא נימקה מדוע למרות השיפור במצבו של המבוטח הוא זכאי לצירוף הנכויות.

            הועדה לא נימקה ולא קבעה כי צרוף הנכויות הוא שהוביל לירידה בהכנסות, במיוחד לא התייחסה לעובדה כי המבוטח הוא בעל שליטה בחברה בה הוא שכיר.

4.         אשר לערעור המבוטח, הודיע המוסד כי הוא מסכים להחזיר את עניינו של המבוטח לועדה הרפואית לעררים על מנת שזו תשקול מחדש במפורט ובמנומק את מועד תחילת צירוף הנכויות, בשים לב להוראת תקנה 20 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז-1956 (להלן: " התקנות").

            אשר לתקנה 15, הודיע המוסד כי במידה ויוחזר עניינו של המבוטח לועדה על יסוד ערעור המוסד, יסכים המוסד כי הועדה תדון שוב בתקנה 15.

5.         הועדה נימקה את החלטתה כדלקמן:

" מבחינת א.א.ג נראית הטבה במצב השמיעה מ- 10% כפי שנקבע ל- 5% לפי 72(1) ב' 3.

לענין הנכות האורטופדית לדעת הועדה אין הטבה אך שיעור אחוזי הנכות שנקבעו לענין כתף ימין וכפות הידיים, על פניו נראים גבוהים למצבו. יחד עם זאת הועדה ממליצה על צירוף נכות, הנכות האורטופדית מגבילה אותו בעבודתו".

6.         המוסד טוען כי על הועדה היה לדון מחדש בשיעור נכותו של המערער בכל אחד ואחד מהליקויים שכתוצאה מהם צומצמה הכנסתו.

הועדה סברה שמבחינה אורטופדית אחוזי הנכות שנקבעו לו בעבר גבוהים ממצבו היום, ומבחינת השמיעה קיימת הטבה במצבו ולפיכך היה עליה לקבוע את שיעור נכותו של המבוטח מחדש לפי מצבו היום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>